Vierailu Vanhassa Raumassa

Vuodenaikojen Vanha Rauma

Vanha Rauma on upea kokonaisuus jokaisena vuodenaikana. Kulttuurihistoriallisesti arvokas Vanha Rauma on kaikkea muuta kuin pölyinen museo. Se on toiminnan keskipiste.

Kevätaurinko saa Vanhan Rauman talojen värit loistamaan aivan erityisellä tavalla. Punaista, vihreää ja keltaista sekä muita ihania murrettuja sävyjä. Kesällä tunnelma on hyvin kansainvälinen. Vanhan Rauman kadut vilisevät vierailijoita eripuolilta maailmaa. Alueen asukkaiden puutarhat kukoistavat ja ilmapiiri on leppoisa. Useat tapahtumat tuovat lisää toimintaa. Syksyn pimenevissä illoissa Vanhan Rauman tunnelma tiivistyy. Lämpöisin valoin valaistut kapeat kadut ja kujat kutsuvat kävelylle.

Talvi ja etenkin joulunaika on Vanhassa Raumassa aivan erityistä aikaa. Alueen omintakeinen miljöö tapahtumineen ja ihastuttavat putiikit tuotteineen kutsuvat kiireisimmänkin joulun rauhoittavaan tunnelmaan. Huilaa hetki, maistele herkkuja ja anna mielen levätä Vanhan Rauman idyllissä jouluostosten lomassa.

Saapuminen

Kaupungista löytyvät selkeät tienviitat opastavat perille. Halutessasi voit tutustua Raumaan ennakolta sähköisen karttapalvelun avulla tai tilata kartan Rauman matkailuneuvonnasta.

Vanhassa Raumassa kannattaa välttää autoilua. Alueella on vain muutamia parkkipaikkoja. Vanhan Rauman reuna-alueilla on neljä isohkoa parkkialuetta, joista on lyhyt kävelymatka Vanhan Rauman kohteisiin. Tutustu pysäköintiin Raumalla paremmin.

Rauman linja-autoasema on aivan Vanhan Rauman vieressä.

Ostokset

Vanhan Rauman lukuisat ostoskohteet, kuten palvelevat ja persoonalliset erikoisliikeet – vaatekaupat, lahjatavaroita myyvät pikkuputiikit ja etenkin monet sisustusliikkeet – kutsuvat tutustumaan monipuoliseen tarjontaan. Alueella on reilu sata ihastuttavaa putiikkia. Ja mikä parasta, liikkeet sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä toisistaan. Alueen liikkeet palvelevat pääsääntöisesti arkisin 9.00-17.00 ja lauantaisin 10.00-14.00. Tarkistathan kuitenkin tarkemmat aukioloajat ennen saapumistasi. Tutustu etenkin sisustus- ja lahjatavaroita sekä tuliaisiksi sopivia tuotteita myyviin kohteisiin matkailun nettisivuilta.