Tammelan pihapiiri

Tammelan tontti on yksi Vanhan Rauman suurimmista tonteista. Sen pinta-ala on 1774 m². Tontilla on nykyisen päärakennuksen lisäksi sijainnut suuri talousrakennus navettoineen ja talleineen. Nykyisin tontilla on lisärakennuksena betonitiilinen saunarakennus, joka toimii torisiivoojien varastona ja kaksi täydennysrakennusta; verstas sekä aitta.

Tammelan päärakennus on rakennettu useita huoneistoja käsittäväksi asuinrakennukseksi. Sen käyttötarkoitus on vaihtunut ja muutoksia huonejärjestelyihin sekä rakenteisiin on myös tehty. Tammelan päärakennuksen muutosvaiheista voit lukea lisää vasemman sivuvalikon historia- sekä korjausrakentaminen-osioiden yhteydessä.

Tammelan talon pihassa sijaitseva aitta, joka nykyisin palvelee varaosapankkina, on siirretty paikalle työnäytöksenä. Myös tontin etelälaidalla sijaitsevan verstaan hirsikehikko on pystytetty kierrätetystä materiaalista.

Pihapiiri ja puutarha on pyritty säilyttämään konstailemattomana perinteisten suomalaisten pihakasvien ja materiaalien voimin. Piha on aina avoin vierailijoille.